Viegls, gaisīgs deserts. Zefīri ar zemenēm un putukrējumu ir perfektā vasaras garša!
Receptes autore: Laila Smeile
Deserts
Viegli
30 minūtes
5 porcijas
Sastāvdaļas
Saldais krējums |
250g |
Spilva zemeņu ievārījums |
100g |
Mango vai marakujas mērce/biezenis |
120g |
Laima vaniļas zefīri |
6 gab. |
Lielas zemenes |
6 gab. |
Laims |
1/2 |
Pagatavošana
1.Saldo krējumu un zemeņu ievārījumu sakuļ kopā, pievieno sulu no puses laima.
2.Kārto desertu pa kārtām, katrā glāzē.
3.Liek glāzē 1 ēdamkaroti sakulta zemeņu putukrējuma, tad sagriež pusi no zefīra un liek pa virsu putukrējumam.
4.Ņem 1 lielu zemeni, sagriez vidēji smalki un ber virsū sagrieztajiem zefīriem.
5.Pāri zemenēm liek vienu ēdamkaroti zemeņu putukrējumu. Putukrējumam pa virsu pārlej divas ēdamkarotes mango vai marakujas mērces.
6.Kā noslēdzošo kārtu sagriež otru pusi zefīram un uzber pa virsu mango vai marakujas mērcei.
7.Pārgrieztu zemeņu pusīti var izmantot kā dekoru. Lai gardi!