Ideja vienkāršiem un garšīgiem salātiem ar ko pārsteigt savus viesus.
Receptes autore: Laila Smeile
Salāti
Viegli
30 minūtes
4
Sastāvdaļas
Vārītas olas |
8 gab. |
Spilva konservēti zirnīši |
150-200 g |
Tunča mērcei: |
|
Abba tunča pasta |
5 ēd.k. |
Spilva brokastu majonēze |
2 ēd.k. |
Dižonas sinepjes |
1 ēd.k. |
Rīvēts parmezāna siers |
8 ēd.k. |
Vorčesteras mērce |
1 tējk. |
Svaigi spiesta citronu sula |
2 tējk. |
Latplanta drupināti melnie pipari |
1 tējk. |
Ķiploka daiviņa vai Latplanta drupināti ķiploki |
1 gab. |
Pagatavošana
1.Vārītas olas sagriež vidēji smalkos gabalos, liek bļodā, pieliek zirnīšus un samaisa
2.Mērcei: Ķiploka daiviņu sarīvē vai izspiež ar ķiploka spiedi. Blenderī liek sasmalcinātu ķiploku, tunča pastu, sinepes, citronu sulu, vorčesteras mērci, piparus un visu sablenderē. Kā pēdējo pieliek majonēzi un rīvētu sieru, visu atkal sablenderē. Mērci liek klāt olām, zaļajiem zirnīšiem un visu kopā samaisa
3.Mērci var pagatavot vairāk un turēt noslēgtā traukā nedēļu!