Upeņu kūka, kurā izmantoti gardie SELGA cepumi bez cukura!
Receptes autore: Māra Ziemele Ēdamskaisti
Deserts
Vidēji
30 min un 2 h ledusskapī
10
Sastāvdaļas
Pamatnei: |
|
Selga cepumi bez cukura |
150 g |
Tumšā šokolāde (ieteicams bez cukura) |
100 g |
Virskārtai: |
|
Auzu putojamais krēms (var aizstāt ar saldo krējumu) |
250 ml |
Upenes |
100 |
Latplanta želatīns (+ ūdens uzbriedināšanai) |
2 ēd.k. |
Saldinātājs |
25 pilieni vai 4-5 tējk. (ja beramais) |
Vaniļa |
1/2 tējk. |
Pagatavošana
1.18-20 cm diametra kūkas formu izklāj ar foliju. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni
2.Blenderī sasmalcina cepumus. Izkausē šokolādi (mikroviļņu krāsnī, process aizņem 1,5 minūtes)
3.Pie cepumiem iemaisa šokolādi, sajauc viendabīgā masā un klāj kūkas formā. Maliņas ar ēdamkaroti “uzslauka” uz augšu, lai garoziņa pēc tam būtu visapkārt kūkai. Kad viss gatavs, formu liek ledusskapī
4.Blenderī sablenderē upenes. Bļodā uzputo auzu putojamo krēmu stingrās putās, tad ieputo upeņu masu un saldinātāju. Sajauc viendabīgā masā un ieputo izkausētu želatīnu
5.Kad pildījums gatavs, no ledusskapja ņem ārā pamatni, tajā pārliek upeņu krēmu, izlīdzina un liek uz pāris stundām vai nakti sastingt. Lai labi garšo!