Viegli un ātri pagatavojama sātīga maltīte, protams, kam garšo tuncis.
Receptes autore: Zane Jansone
Pamatēdiens
Viegli
40 minūtes
4
Sastāvdaļas
Pasta |
300 g |
Sviests |
50 g |
Ķiploks |
1 daiviņa |
Milti |
2 ēd.k. |
Silts piens |
1 glāze |
Saldais krējums |
1 glāze |
Abba tuncis eļļā |
1 bundžiņa |
Spilva grillēta paprika |
1 burciņa |
Citrona miziņa |
1/2 citrons |
Rīvmaize |
1/2 glāze |
Rīvēts Čedara siers |
1 glāze |
Malts muskatrieksts |
1/2 tējk. |
Sāls |
šķipsniņa |
Latplanta malti melnie pipari |
1/2 tējk. |
Neliels sīpols |
1 gab. |
Pagatavošana
1.Uzvāra pastu kā norādīts uz iepakojuma. Pannā izkausē sviestu un cep sakapātu sīpolu un ķiploku, līdz tiem mīksti. Pievieno miltus un maisot apcep
2.Uzkarsē pienu un lēnām, nepārtraukti maisot, pievieno mērcei. Tad pievieno saldo krējumu un uz lēnas uguns silda, līdz mērce sāk sabiezēt. Pievieno muskatriekstu, sāli un piparus pēc garšas, iemaisa rīvēto citrona miziņu un trešdaļu no siera
3.Iecilā pastu, pievieno tunci un sasmalcinātu papriku. Visu no pannas pārvieto ietaukotā cepamtraukā, pārber rīvmaizi un pārējo sieru. Pārkaisa šķipsniņu piparus. Cep līdz 180C uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20-25 minūtes!