Pagatavot šīs mīkstās ķiploku bulciņas ir mazliet laikietilpīgi, taču nav sarežģīti. Ieteicams baudīt vēl siltas ar ātri pagatavojamo Spilva Restoranto boršču.
Receptes autore: Zane Jansone
Uzkodas
Viegli
30 min un 6 h mīklas uzrūgšana
4
Sastāvdaļas
Spilva Restoranto borščs |
1 burciņa |
Sausais raugs |
7 g |
Cukurs |
1 tējk. |
Silts ūdens |
1 glāze |
Kviešu milti |
2 ½ glāzes |
Augu eļļa |
3 ēd.k. |
Sāls |
1 tējk. |
Ola |
1 gab. |
Ķiploka daiviņas vai Latplanta drupināti ķiploki |
3-4 gab. |
Svaigi pētersīļi |
|
Pagatavošana
1.Ūdenī iemaisa raugu un cukuru, atstāj uz 10 minūtēm
2.Iemaisa pusi no miltiem, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 5-6 stundām
3.Pievieno pārējos miltus un sāli, samīca mīklu, līdz tā elastīga un vairs nelīp pie pirkstiem
4.Karstumizturīgā traukā (apm. 20 cm diametrā) izsmērē eļļu. Mīklu sadala 8 daļās, izveido bumbiņas un izkārto traukā atstatus vienu no otras. Atstāj istabas temperatūrā vēl uz apmēram 30 minūtēm
5.Pārziež ar sakultu olu un cep līdz 200C uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, līdz maizītes zeltaini brūnas
6.Sakapā ķiploku un pētersīļus, samaisa ar eļļu un šķipsniņu sāls
7.Gatavās pampuškas izņem no cepeškrāsns un pārziež ar ķiploku eļļu. Pasniedz siltas pie boršča!