0.00

TRADICIONĀLĀS UKRAIŅU PAMPUŠKAS, JEB ĶIPLOKU BULCIŅAS

Pagatavot šīs mīkstās ķiploku bulciņas ir mazliet laikietilpīgi, taču nav sarežģīti. Ieteicams baudīt vēl siltas ar ātri pagatavojamo Spilva Restoranto boršču.

Receptes autore: Zane Jansone

Uzkodas
Viegli
30 min un 6 h mīklas uzrūgšana
4

Sastāvdaļas

Spilva Restoranto borščs 1 burciņa
Sausais raugs 7 g
Cukurs 1 tējk.
Silts ūdens 1 glāze
Kviešu milti 2 ½ glāzes
Augu eļļa 3 ēd.k.
Sāls 1 tējk.
Ola 1 gab.
Ķiploka daiviņas vai Latplanta drupināti ķiploki 3-4 gab.
Svaigi pētersīļi

Pagatavošana

1.Ūdenī iemaisa raugu un cukuru, atstāj uz 10 minūtēm
2.Iemaisa pusi no miltiem, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 5-6 stundām
3.Pievieno pārējos miltus un sāli, samīca mīklu, līdz tā elastīga un vairs nelīp pie pirkstiem
4.Karstumizturīgā traukā (apm. 20 cm diametrā) izsmērē eļļu. Mīklu sadala 8 daļās, izveido bumbiņas un izkārto traukā atstatus vienu no otras. Atstāj istabas temperatūrā vēl uz apmēram 30 minūtēm
5.Pārziež ar sakultu olu un cep līdz 200C uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, līdz maizītes zeltaini brūnas
6.Sakapā ķiploku un pētersīļus, samaisa ar eļļu un šķipsniņu sāls
7.Gatavās pampuškas izņem no cepeškrāsns un pārziež ar ķiploku eļļu. Pasniedz siltas pie boršča!