0.00

TOMĀTU ZUPA

Nav laika lidot uz Itāliju? Pagatavo itāļu iecienīto tomātu zupu.
Ciabatas maizes uzkoda ar mocarellu, lieliski papildinās tomātu zupas garšu.

Receptes autore: Laila Smeile

Pamatēdiens
Viegli
1 h
4

Sastāvdaļas

Dažādi tomāti 1 kg
Gutta tomātu sula 1 l
Sīpols 1 gab.
Ķiploku daiviņas vai drupināti ķiploki 2 gab.
Latplanta raudene 2 tējk.
Kukurūzas ciete 2 ēd.k.
Auksts ūdens 40 g
Latplanta melnie pipari 1/2 tējk.
Sāls 1/2 tējk.
Laims 1/2 gab.
Spilva kaltēti tomāti eļļā 2 gab.
Dažas bazilika lapiņas
Olīveļļa 2 ēd.k.

Pagatavošana

1.Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Cepampannā ieklāj cepamo papīru. Tomātus sagriež daiviņās un izliek uz pannas. Pārber ar sāli, pipariem un raudeni. Liek cepeškrāsnī cepties 40 minūtes
2.Pa to laiku pannā uzkarsē olīveļļu, ieber smalki sagrieztus sīpolus, saulē kaltētus tomātus, sasmalcinātus ķiplokus, pārkaisa ar sāli un ik pa laikam apgriežot cep dažas minūtes, līdz sīpoli mīksti. Kad tomāti izcepušies, tos ieber katliņā un sablenderē. Tajā pašā katliņā pielej klāt 1l tomātu sulas un pievieno apcepto sīpolu maisījumu.
3.Liek zupu uz lēnas uguns sildīties. Kukurūzas cieti ieliek krūzītē, pievieno aukstu ūdeni un kārtīgi izmaisa. Kad zupa uzsilusi ielej kukurūzas cietes maisījumu. Maisa lēnām, neuzvārot, līdz zupa sabiezē. Gatavai zupai piespiež laima sulu
4.Dekorē ar blanšētiem tomātiem, bazilika lapiņām un raudeni!