Satriecoša recepte no Edgara Sandera pavārgrāmatas "Augu valsts Ēdieni"!
Pamatēdiens
Vidēji
1 stunda
4 porcijas
Sastāvdaļas
Sīpols |
1 gab. |
Ķiploks |
2 daiviņas |
Tomāti savā sulā |
800g |
Žāvēts baziliks |
2 tējk. |
Žāvēts oregano |
2 tējk. |
Cukurs |
2 ēd.k. |
Naturli dārzeņu bumbiņas |
300g |
Selerijas kāts |
1 gab. |
Puravs |
1 gab. |
Burkāns |
1 gab. |
Sarkanā paprika |
1 gab. |
Pagatavošana
1.Sīpolu sagriez smalkos kubiņos, ķiploka daiviņas sarīvē. Uzkarsē katliņā nedaudz eļļas un liec sautēties sīpolus, līdz tie ir mīksti, pievieno ķiplokus un sautē vēl 1 minūti.
2.Pievieno tomātus savā sulā, 1 litru ūdens un sausās garšvielas. Vāri uz lēnas uguns, līdz liela daļa šķidruma novārījies un tomātu masa nedaudz sabiezējusi. Noliec malā.
3.Pa to laiku sagriez atlikušos dārzeņus smalkos stienīšos. Uzkarsē katliņā nedaudz eļļas un liec dārzeņus sautēties dažas minūtes. Pievieno tomātu masu un tik daudz ūdens, lai veidojas vēlamā zupas konsistence. Pievieno sāli pēc garšas un, ja zupa sanākusi nedaudz par skābu, pievieno vēl cukuru.
4.Uzkarsē pannā nedaudz eļļas, liec cepties dārzeņu bumbiņas, līdz tās ir brūnas no visām pusēm, un pievieno tās zupai.