Labākais veids, kā baudīt Spilva ievārījumu, ir kopā ar aromātiskām brīvdienu vafelēm. Izmēģini šo recepti un palutini mīļos jau šajā nedēļas nogalē!
Deserts
Viegli
35 min un 30 min mīklas uzbriešanai
10
Sastāvdaļas
Olas |
2 gab. |
Piens |
450 ml |
Izkausēts sviests |
100g |
Cukurs |
50g |
Milti |
250g |
Latplanta cepamais pulveris |
1 ēd.k. |
Sāls |
šķipsniņa |
Spilva ievārījums |
|
|
|
Pagatavošana
1.Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa kopā
2.Citā traukā sakuļ viendabīgā masā olas, sviestu un pienu
3.Pamazām maisot, lai neveidojas kunkuļi, olu masu pievieno miltiem. Mīklai ļauj uzbriest 30 minūtes
4.Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē nedaudz ar sviestu un lej virsū mīklu tā, lai panna noklāta plānā kārtiņā. Cep kamēr zeltaini brūnas
5.Pasniedz kopā ar Spilva ievārījumu!