0.00

SKĀBEŅU – ŠĶIŅĶA BULCIŅAS

Svaigās skābeņu, šķinķa bulciņas būs lieliska uzkoda , kuru var ēst gan aukstu, gan siltu.
Lieliski iederēsies Līgo vakarā .
Receptes autore: Laila Smeile

Uzkodas
Viegli
40 minūtes
8

Sastāvdaļas

Kārtainā mīkla bez rauga 2 iepakojumi
Cūkgaļas šķinķis 300 g
Sīpols 1 gab.
Spilva skābenes 3 ēd.k.
Ola 1 gab.
Cietais siers 8 tējk.
Latplanta malti melnie pipari 1/2 tējk.

Pagatavošana

1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Uzkarsētā pannā vispirms apcep sīpolus. Kad sīpoli apcepušies caurspīdīgi un zeltaini, ieliek tos bļodā
2.Sagriež mazos kubiciņos cūkgaļas šķinķi un arī apcep. Gatavu, apceptu šķinķi liek bļodā kopā ar sīpoliem. Pievieno trīs ēdamkarotes skābenes, piparus un visu kārtīgi samaisa
3.Izklāj plāksnes uz cepampapīra un ļauj tām mazliet atlaidināties. Mīkla nedrīkst atlaisties pārāk mīksta. Katru plāksni pārgriež uz pusēm Katrā pusītē, pa vidu iezīmē ar nazi vieglu četrstūri
4.Katrā iezīmētajā četrstūrī ieliek vispirms vienu tējkaroti cieto sieru, tad pa virsu liek vienu ēdamkaroti skābeņu, gaļas maisījumu. Sakuļ olu, apsmērē brīvās malas un liek cepties cepeškrāsnī. Cep 14-17 minūtēm!