0.00

SKĀBEŅU KRĒMZUPA

Vasaras skābeņu garša jebkurā gadalaikā. Šī krēmzupa ir lieliska alternatīva tradicionālajai skābeņu zupai, ātri pagatavojama, krēmīga un sātīga.

Receptes autore: Zane Jansone

Pamatēdiens
Viegli
20 minūtes
2

Sastāvdaļas

Spilva konservētās skābenes 180 g
Kartupeļi 4 - 5 gab.
Neliels sīpols 1 gab.
Neliels puravs ½ gab.
Dārzeņu buljons 1 glāze
Saldais krējums 100 ml
Eļļa cepšanai 1 ēd.k.
Cieti vārītas olas 2 gab.
Cepts bekons (pēc izvēles)
Svaigas vai kaltētas dilles
Latplanta jūras sāls 1/2 tējk.
Latplanta malti melnie pipari 1/2 tējk.

Pagatavošana

1.Kartupeļus nomizo un sālsūdenī vāra līdz mīksti. Nokāš. Eļļā apcep sakapātus sīpolus un puravu. Kopā ar skābenēm pievieno kartupeļiem katliņā. Visu sablenderē, tad pielej dārzeņu buljonu un saldo krējumu. Samaisa un uzkarsē, bet nevāra, ja gribas zupu šķidrāku – pievieno vairāk buljona. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
2.Lej bļodiņās un pasniedz ar cieti vārītām olām, bekonu un sakapātām dillēm!