Kad šokolādes braunijs satika siera kūku, notika šis un varu teikt pavisam droši - tas notiks vēl un vēl. Ķepīgs un pilnīgs šokolādes braunijs ar siera kūkas virpulīšiem, kuri cepoties nedaudz karamelizējušies un kopā ar šokolādi garšo lie-lis-ki!
Receptes autore: Zane Jansone
Sastāvdaļas
Sviests |
130 g |
Laima tumšā šokolāde Lukss |
130 g |
Cukurs |
240 g |
Kviešu milti |
100 g |
Olas |
3 gab. |
Olas dzeltenums |
1 gab. |
Nesaldināts kakao pulveris |
20 g |
Latplanta vanilīna cukurs |
1/2 tējk. |
Sāls |
šķipsniņa |
Krēmsiers |
140 g |
Pagatavošana
1.Karsta ūdens tvaikos liek bļodiņu ar sviestu un gabaliņos salauztu šokolādi, abas sastāvdaļas izkausē, tad bļodiņu no karstuma noņem, pievieno cukuru (200 g) sāli, vaniļu un nedaudz atdzesē
2.Nedaudz atdzesētā šokolādes masā iemaisa olas (2 gab.) un olas dzeltenumu
3.Iesijā kakao, miltus un mīklu vēlreiz aši samaisa
4.Pagatavo siera kūkas daļu - bļodiņā sajauc krēmsieru ar 1 olu un cukuru 40 g
5.Braunija mīklu izlīdzina ar cepamo papīru izklātā cepampannā, augšpusē ar ēdamkaroti izveido tādas kā bedrītes un tajās lej pa pāris ēdamkarotēm krēmsiera masas, tad ar koka irbulīti mīklu ar krēmsiera masu nedaudz sajauc
6.Pannu liek līdz 175 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un brauniju gatavo 30-35 min, tad to pilnībā atdzesē, pēcāk sagriež 16 nelielos kvadrātiņos