0.00

SIERA KŪKAS BRAUNIJS

Kad šokolādes braunijs satika siera kūku, notika šis un varu teikt pavisam droši - tas notiks vēl un vēl. Ķepīgs un pilnīgs šokolādes braunijs ar siera kūkas virpulīšiem, kuri cepoties nedaudz karamelizējušies un kopā ar šokolādi garšo lie-lis-ki!
Receptes autore: Zane Jansone

Deserts
Viegli
1 h
16

Sastāvdaļas

Sviests 130 g
Laima tumšā šokolāde Lukss 130 g
Cukurs 240 g
Kviešu milti 100 g
Olas 3 gab.
Olas dzeltenums 1 gab.
Nesaldināts kakao pulveris 20 g
Latplanta vanilīna cukurs 1/2 tējk.
Sāls šķipsniņa
Krēmsiers 140 g

Pagatavošana

1.Karsta ūdens tvaikos liek bļodiņu ar sviestu un gabaliņos salauztu šokolādi, abas sastāvdaļas izkausē, tad bļodiņu no karstuma noņem, pievieno cukuru (200 g) sāli, vaniļu un nedaudz atdzesē
2.Nedaudz atdzesētā šokolādes masā iemaisa olas (2 gab.) un olas dzeltenumu
3.Iesijā kakao, miltus un mīklu vēlreiz aši samaisa
4.Pagatavo siera kūkas daļu - bļodiņā sajauc krēmsieru ar 1 olu un cukuru 40 g
5.Braunija mīklu izlīdzina ar cepamo papīru izklātā cepampannā, augšpusē ar ēdamkaroti izveido tādas kā bedrītes un tajās lej pa pāris ēdamkarotēm krēmsiera masas, tad ar koka irbulīti mīklu ar krēmsiera masu nedaudz sajauc
6.Pannu liek līdz 175 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un brauniju gatavo 30-35 min, tad to pilnībā atdzesē, pēcāk sagriež 16 nelielos kvadrātiņos