0.00

SEZONAS ĀBOLU/KANĒĻA TARTE

Aromātiska tarte no Ēdam Skaisti - šis gardums gluži vienkārši ir jāpagatavo ikreiz, kad gribas pārsteigt ciemiņus, iepriecināt mīļos vai palutināt sevi gada vēsākajos mēnešos!

Deserts
Viegli
1 h
10

Sastāvdaļas

Pilngraudu auzu milti 200 g
Kokosriekstu sviests 2 ēd.k.
Riekstu sviests ar riekstu gabaliņiem 1 ēd.k.
Latplanta malts kanēlis 2 tējk.
Sāls šķipsniņa
Āboli 4-5 gab.
Citrona sula 1/2
Medus 1 ēd.k.
Latplanta vanilīna cukurs 1 tējk.

Pagatavošana

1.Izsijā miltus, pievieno šķipsniņu sāls un kanēli. Pievieno mitrās sastāvdaļas. Masu mīca līdz iegūst viendabīgu mīklas bumbu
2.Tartes veidni iesmērē ar kokosriekstu eļļu un pa virsu uzsijā miltus. Liek mīklas bumbu un kārtīgi izklāj pa veidnes formu
3.Kad mīkla ieklāta, to sadursta ar dakšiņu, lai neveidojas gaisa burbuļi un lai tā nedeformējas
4.Bļodā sagriež ābolus, izņem serdītes un sagriez plānās šķēlītes. Pievieno citrona sulu, vaniļas cukuru, kanēli un medu. Visu rūpīgi samaisa un kārto tartes veidne uz ieklātās mīklas
5.Liek cepties 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 40-50min. Cepšanas laikā augšpusi piesedz ar cepamo papīru, lai tā neapdegtu, bet pirms pašam beigām noņem, lai augšpusē vienmērīgi apbrūninās
6.Lai labi garšo!