GARDAIS SVĒTKU RASOLS

Vienalga, kā dēvē šos salātus – par rasolu, rosolu vai Olivjē, viens ir skaidrs – mūsu galdā tiem ir īpaša vieta.

SASTĀVDAĻAS (8-10 ēdājiem):

PAGATAVOŠANA:

  1. Nomizo un sagriež mazos vienādos kubiņos kartupeļus, burkānus. Sagriež arī gurķus, doktordesu un olas. Visu liek vienā lielā bļodā, pievieno notecinātus konservētus Spilva zirnīšus.
  2. Mazākā bļodā sajauc mērci no krējuma, majonēzes, pēc garšas pievienojot ~ 1 ēdamkaroti sinepju, sāli un svaigi maltus melnos piparus.
  3. Mērci lej pāri lielās bļodas saturam un visu sajauc kārtīgi kopā. Pirms pasniedz galdā, ļauj garšām savilkties vismaz 30 minūtes.