0.00

RUDZU MAIZES UN BRŪKLEŅU KĀRTOJUMS

Tuvojoties Latvijas svētkiem, nāk prātā domas, ko likt svētku galdā, lai svētki būtu patriotiski un tematiski. Mēs iesakām celt galdā pašmāju klasiku: rudzu maizes kārtojumu. Šoreiz karoga krāsās.

Receptes autore: Laila Smeile

Deserts
Vidēji
1 h
4

Sastāvdaļas

Rudzu maize 200 g
Spilva brūkleņu ievārījums 300 g
Maskarpone siers 300 g
Saldais krējums 300 g
Latplanta vanilīna cukurs 16 g

Pagatavošana

1.Maizi apgrauzdē uz pannas un sasmalcina. Maizes drupačas ieliek bļodā, pievieno brūkleņu ievārījumu, krāsvielu un samaisa
2.Putukrējumu saputo kopā ar maskarponi un vanilīna cukuru.
3.Deserta trauciņos kārto saldo. Vispirms liek divas karotes ar maizes masu, tad pa virsu liek trīs ēdamkarotes putukrējuma, maskarpones krēmu. Ieliek uz pusstundu ledusskapī. Pēc pusstundas liek virsū atkal divas ēdamkarotes maizes masu. Kā pēdējo kārtu liek ēdamkaroti brūkleņu ievārījuma uz maizes drupačām un izlīdzina. Apber ar svaigām brūklenēm. Liek ledusskapī, lai visas garšas sasūcas.
4.Pasniedzot var apbērt ar pūdercukuru!