0.00

RUDENĪGAIS KARTUPEĻU UN SĒŅU SACEPUMS

Vienkārša recepte rudens garšas cienītājiem!

Pamatēdiens
Vidēji
1 h
10

Sastāvdaļas

Kartupeļi 1 kg
Brūnie šampinjoni vai citas sēnes 200 g
Salds krējums 500 ml
Olas 2 gab.
Holandes siers 200 g
Spilva baraviku vai Provansas majonēze 2 paciņas
Sāls
Latplanta drupināti pipari

Pagatavošana

1.Katlā liek nomizotus kartupeļus un vāra līdz tie gandrīz gatavi. Nokāš un atdzesē
2.Cepamajā traukā liek kārtās sagrieztus kartupeļus, šampinjonus un no paciņas izspiež majonēzi, pietaupot arī citām kārtām. Nedaudz pārkaisa sieru. Turpina šādi likt kārtu pa kārtai
3.Bļodā samaisa olas ar saldo krējumu un garšvielām, pārlej pāri kartupeļiem un pārkaisa ar atlikušo sieru
4.Cep 180 grādos aptuveni pus stundu, līdz siers virspusē izcepies zeltaini brūns!