Kraukšķīgas vafeles ar bagātīgu vārīta iebiezinātā piena pildījumu tieši tik daudz, lai ar rezultātu būtu apmierināts pat vislielākais saldummīlis.
Receptes autore: Našķoties Zane
Deserts
Viegli
25 minūtes
6
Sastāvdaļas
Kviešu milti |
170g |
Olas istabas temperatūrā |
2 gab. |
Cukurs |
140g |
Sviests istabas temperatūrā |
100g |
Skābs krējums |
80g |
Eļļa |
20 ml |
Vārīts iebiezināts piens pildīšanai |
500 - 600g |
Laima porainā vai cita tumšā šokolāde |
200g |
Sviests cepampannas ieziešanai pirms cepšanas |
|
Pagatavošana
1.Bļodā iesit olas, pievieno cukuru un sastāvdaļas ar mikseri puto apmēram 5 minūtes, līdz izveidojusies pavisam gaisīga un gaiša masa
2.Masā pa vienam ieputo sviesta gabaliņus, tad iemaisa skābo krējumu, eļļu un miltus
3.Vafeles cep, pa ēdamkarotei mīklas liekot sakarsētā un ar sviestu ieziestā vafeļpannā, un gatavo zeltaini brūnas
4.Katru gatavo vafeli vēl karstu sarullē nelielā trubiņā un atstāj atdzist
5.Izmantojot konditorejas šprici, vafelēs pilda vārītu iebiezināto pienu
6.Bļodiņā ber gabaliņos salauztu šokolādi, to liek karsta ūdens tvaikos un, ik pa brīdim apmaisot, izkausē
7.Katras trubiņas vienu galu iemērc izkausētajā šokolādē, lieko šokolādi nokrata, tad visas trubiņas izkārto uz cepamā papīra atdzist. Tās ir gatavas ēšanai, kad šokolāde pilnībā sacietējusi!