Augu valsts piedzīvojums, kas atmodinās garšas kārpiņas!
Autors: Edgars Sanders, pavārgrāmata "Augu valsts Ēdieni"
Pamatēdiens
Vidēji
1 stunda
4 porcijas
Sastāvdaļas
FALAFELIEM: |
|
Naturli falafela bumbiņas |
300g |
Rafinēta rapšu eļļa |
300g |
Augu valsts jogurts |
4 ēd.k. |
Salātlapas |
100g |
PLAKANMAIZĒM: |
|
Kviešu milti |
160g |
Sojas piens |
90g |
Cepamais pulveris |
2 tējk. |
Olīveļļa |
15g |
Šķipsna sāls |
|
Pagatavošana
1.FALAFELIEM: Katliņā uzkarsē eļļu līdz 190 ºC temperatūrai un liec cepties falafela bumbiņas pa trim vai četrām vienā reizē, līdz visas ir apceptas brūnas un kraukšķīgas. Nosusini virtuves dvielī.
2.Uz siltas plakanmaizes kārto jogurtu, salātu lapas un falafelus.
3.PLAKANMAIZĒM: Visas sastāvdaļas liec vienā bļodā un kārtīgi samaisi, līdz izveidojas mīkla. Pamīci mīklu pāris reizes un atstāj uz 10 minūtēm atpūsties.
4.No mīklas izveido bumbu un pārgriez to četrās vienādās daļās. No katras ceturtdaļas izveido mazu bumbiņu, ko izveltnē aptuveni 2–3 milimetrus biezā plakanā aplī.
5.Uzkarsē pannā nedaudz eļļas un liec mīklas apli cepties uz vidējas uguns, līdz tā ir brūna no abām pusēm.