0.00

PLAKANMAIZE AR FALAFELIEM

Augu valsts piedzīvojums, kas atmodinās garšas kārpiņas!
Autors: Edgars Sanders, pavārgrāmata "Augu valsts Ēdieni"

Pamatēdiens
Vidēji
1 stunda
4 porcijas

Sastāvdaļas

FALAFELIEM:
Naturli falafela bumbiņas 300g
Rafinēta rapšu eļļa 300g
Augu valsts jogurts 4 ēd.k.
Salātlapas 100g
PLAKANMAIZĒM:
Kviešu milti 160g
Sojas piens 90g
Cepamais pulveris 2 tējk.
Olīveļļa 15g
Šķipsna sāls

Pagatavošana

1.FALAFELIEM: Katliņā uzkarsē eļļu līdz 190 ºC temperatūrai un liec cepties falafela bumbiņas pa trim vai četrām vienā reizē, līdz visas ir apceptas brūnas un kraukšķīgas. Nosusini virtuves dvielī.
2.Uz siltas plakanmaizes kārto jogurtu, salātu lapas un falafelus.
3.PLAKANMAIZĒM: Visas sastāvdaļas liec vienā bļodā un kārtīgi samaisi, līdz izveidojas mīkla. Pamīci mīklu pāris reizes un atstāj uz 10 minūtēm atpūsties.
4.No mīklas izveido bumbu un pārgriez to četrās vienādās daļās. No katras ceturtdaļas izveido mazu bumbiņu, ko izveltnē aptuveni 2–3 milimetrus biezā plakanā aplī.
5.Uzkarsē pannā nedaudz eļļas un liec mīklas apli cepties uz vidējas uguns, līdz tā ir brūna no abām pusēm.