0.00

PILDĪTI CUKINI

Ļoti ātri pagatavojamas sulīgas un gardas cukīni laiviņas , kuras var pasniegt gan kā uzkodu pirms maltītes, gan kā pamatēdienu.

Receptes autore: Laila Smeile

Pamatēdiens
Viegli
30 minūtes
4

Sastāvdaļas

Cukīni 2 gab.
Spilva uzkodu mērce 80 g
Rīvēts ciets siers 4 ēd.k.
Bekons 200 g
Marinēti gurķi 80 g
Šalotes sīpols 1 gab.
Maza ķiploka galviņa vai drupināti ķiploki 1 gab.
Sāls, pipari

Pagatavošana

1.Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Divus Cukīni pārgriež uz pusēm, izgreb vidiņu, tā lai izveidojas laiviņas
2.Uz sakarsētas pannas uzlej eļļu un liek cepties sīpolus līdz tie gatavi. Pievieno no cukīni izgrebtos mīkstumus un apcep
3.Nelielā bļodā liek uzkodu mērci, rīvētu sieru, smalki sagrieztu bekonu un marinētus gurķus. Mērcei beidzamos pievieno apceptos cukīni ar sīpoliem, visu kopā samaisa un pēc garšas pievieno piparus un sāli
4.Cukīni laiviņas sapilda un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes
5.Pasniedz kopā ar svaigiem salātiem!