Soļankas zupas sastāvā ir lieliskas sastāvdaļas, kuras ļoti labi draudzējas ar mīklas izstrādājumiem.
Var pagatavot diva veida sāļos mīklas izstrādājumus.
Pizza Rolls, tiem kam patīk vairāk eksperimentēt virtuvē un ātro picu, tiem kuri nevēlas ilgi uzkavēties virtuvē.
Receptes autore: Laila Smeile
Pamatēdiens
Vidēji
1 h 30 min
10 - 12
Sastāvdaļas
Mīklai: |
|
Raugs |
50 g |
Sviests |
150 g |
Piens |
0.5 l |
Ola |
1 gab. |
Milti |
1.2-1.5 l |
Pildījumam: |
|
Spilva soļanka |
300 g |
Spilva tomātu mērce |
2 ēd.k. |
Rīvēts siers |
250 g |
Dekoram: bazilika lapiņas |
|
Pagatavošana
1.Rauga mīklas pagatvošana: Sadrupina raugu bļodā, tad katliņā izkausē sviestu un pielej pienu, visu uzsilda, nedrīkst uzvārīt. Rauga mīklai patīk apmēram temperatūra 37 grādi. Kad piens uzsilis, uzlej sadrupinātajam raugam un kārtīgi izmaisa, kamēr raugs izšķīdīs. Pieliek olu un samaisa, izsijā miltus. Mīklu mīca tik ilgi, kamēr nelīp pie rokām. Bļodu apklāj ar dvieli un atstāj mīklu raudzēties apmēram uz stundu. Rauga mīkla no šīs proporcija sanāk ļoti daudz, papildus var taisīt gan saldas, gan sāļas bulciņas vai picas
2.Piza rolls pagatavošana: Cepamtrauka izmērs 15*15, sakarsē kràsni 180 grādu karstu 400 g rauga mīklas izrulē plānā kārtā lielā taisnstūrī. Pa visu mīklu uzliek tomātu mērci un izlīdzina, atstājot neapziestu malu. Tad uzber sarīvētu sieru . Kā beidzamo kārtu liek soļankas masu pa virsu sarīvētajam sieram. Sarullē mīklu ciešā rulletē, līdz tukšajai malai. Sagriež vienādās daļās 3-4 cm platumā. Kārto keramiskajā formā, atstājot starp tām brīvu vietu, jo bulciņas paliks lielākas. Liek cepties 17-20 minūtēm, līdz kļūst gatavas. Izņem no cepeškrāsns un pārkaisa ar cieto sieru, rotā ar svaigām bazilika lapiņām
3.Picas pagatavošana: Sakarsē krāsni 200 grādu karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru. Izrullē 400 g mīklu un liek picu uz pannas. Pārklāj picu pamatnes ar tomātu mērci. Pārber ar rīvētu sieru un pa virsu liek soļankas masu. Pa virsu kārto sagrieztus tomātus. Liek krāsnī cepties 15 minūtes. Kad pica gatava , izņem no krāsns un nedaudz atdzesē, uzber virsū sarīvētu cieto sieru un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām!