Receptes autore: Māra Ziemele Ēdamskaisti
Deserts
Viegli
40 min un 2 h ledusskapī
10
Sastāvdaļas
Pamatnei: |
|
Auzu pārslas |
80 g |
Medus |
2 ēd.k. |
Pirmai vidusdaļai: |
|
Biezpiens |
360 g |
Konservētas persiku pusītes |
3 gab. |
Iebiezināts piens (var aizstāt ar krējumu/bezpiedevu jogurtu) |
2 ēd.k. |
Latplanta želatīns |
1 ēd.k. |
Saldinātājs |
2-3 tējk. |
Otrai vidusdaļai: |
|
Konservētas persiku pusītes |
4 gab. |
Gutta persiku nektārs |
200 ml |
Latplanta želatīns |
2 ēd.k. |
Virskārtai: |
|
Gutta persiku nektārs |
100 ml |
|
|
Latplanta želatīns |
1 ēd.k. |
Pagatavošana
1.Kūkas veidnes (18 -20 cm diametrs) apakšiņu izklāj ar cepampapīru. Mazos trauciņos aplej želatīnu ar ūdeni
2.Uz pannas apgrauzdē auzu pārslas, beigās pievieno medu, izmaisa un klāj kūkas veidnē
3.Biezpienu sajauc ar iebiezināto pienu, saldinātāju un iemaisa sagrieztas persiku pusītes. Pievieno izkausētu uzbriedināto želatīnu un pārliek kūkas veidnē uz auzu pārslu pamatnes un novieto ledusskapī
4.Sagriež atkal persiku pusītes, pievieno nektāru un izkausētu uzbriedināto želatīnu. Visu izmaisa un lej uz kūkas nākamajā kārtā, atkal liek ledusskapī
5.Pēc 10-15min pauzes sajauc atlikušo persiku nektāru ar izkausētu uzbriedināto želatīnu un lej uz kūkas virskārtu. Atstāj visu uz pāris stundām vai nakti ledusskapī nostāvēties
6.Dekorē ar svaigiem persikiem, ogām, riekstiņiem vai ļaujas improvizācijai!