Pasta salmonara ir taisīta pēc klasiskās Itāļu receptes - pasta carbonara, bekonu aizvietojot ar kūpinātu lasi un laša pastēti.
Ja vēlies izbaudīt vidusjūras garšas, tad pasta salmonara ir tas, kas Tev vajadzīgs.
Receptes autore: Laila Smeile
Pamatēdiens
Viegli
25 minūtes
4
Sastāvdaļas
Spageti makaroni |
400 g |
Kūpināts lasis |
200 g |
Abba laša pastēte |
145 g |
Ķiploka daiviņas |
3 gab. |
Cietais siers |
70 g |
Olas |
3 gab. |
Sāls |
1 tējk. |
Latplanta drupināti melnie pipari |
1/2 tējk. |
Pagatavošana
1.Sālsūdenī novāra spageti atbilstoši uz iepakojuma rakstītajiem norādījumiem
2.Sagriež lasi un uz vidēji lielas uguns apcep pannā. Pievieno smalki kapātu ķiploku un mazliet pasautē
3.Bļodā sakuļ olas, pievieno pastēti, parmezāna sieru, sāli un piparus. Samaisa visu kopā
4.Kad pasta gatava, apmēram 70ml ūdens ielej pannā, pārējo nokāš
5.Ūdeni pannā samaisa kopā ar lasi un pievieno nokāstos makaronus. Ātri un cītīgi maisot pievieno sakulto olu maisījumu
6.Makaronus kārto uz šķīvja un pārkaisa ar cieto sieru!