ITĀLIJAS GARŠAS: LAZANJA

Ļaujies gastronomijas ceļojumam ar Spilva “Itālijas garšas” tomātu mērcēm.

Spilva tomātu mērce ar Baziliku ir tīras saderības apliecinājums, kas neatstāj vienaldzīgu. Varētu pat teikt kā cimds ar roku, kā vāciņš katliņam…

Nobaudi vienu no Itālijas garšas klasikām un iemīlies tajā arī Tu!


SASTĀVDAĻAS:

BOLOŅAS MĒRCEI:

BEŠAMELA MĒRCEI:


PAGATAVOŠANA:

  1. Pagatavo Boloņas mērci. Sīpolu un ķiploku daiviņas nomizo un smalki sakapā, burkānu sarīvē uz rīves. Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļu, tajā apcep gaļu un dārzeņus. Nepārtraukti maisa, lai gaļa nesaiet kunkuļos.
  2. Kad gaļa sacepta, pievieno mērci un 100 ml ūdens, pannai uzliek vāku un 10 minūtes pasautē uz lēnas uguns.
  3. Pagatavo Bešamela mērci. Pannā izkausē sviestu un iemaisa miltus. Nepārtraukti maisot, pievieno pienu un turpina maisīt, līdz mērce sabiezējusi. Kā beidzamo iemaisa 1 olas dzeltenumu un pievieno sāli, piparus un šķipsniņu muskatrieksta.
  4. Cepamajā veidnē kārto lazanju. Vispirms ielej nedaudz Boloņas mērci, to pārklāj ar lazanjas plāksnēm (no iepakojuma, nevārītām). Tad pastas plāksnes noklāj ar Boloņas mērci, nedaudz Bešamela mērci un atkal liek plāksnes. Virs pēdējās plākšņu
    kārtas lej tikai Bešamela mērci un to bagātīgi noklāj ar rīvētu sieru.
  5. Lazanju liek cepties 180 °C karstumā 45 minūtes. Cepamo veidni var pārklāt ar foliju.
  6. Pasniedz nedaudz atdzesētu. Pie pasniegšanas var vēl pārkaisīt ar cietā tipa sieru.