AŠĀS VAKARIŅU KESADILJAS: Katrīna Mame

Katrīna Mame no bloga Krustnagliņa dalījusies ar vienu no ēdieniem, ko mājās gatavo teju katru nedēļu – kesadiljas! Viņa atzīst, ka pildījumi katru reizi nedaudz variē, bet pēdējā laikā iecienīts šis — ar melnajām pupiņām un fetas sieru. Pamēģini, šis tiešām ir super-ātri un izcili
garšīgi!

2 personām vajadzēs:

  • 3 tortillas
  • 1 bundža melno pupiņu, noskalotas
  • 150 g fetas siera
  • maza buntīte svaiga koriandra (vai lociņu)
  • 1 tējk. Latplanta drupinātu ķiploku
  • 1/2 tējk. Latplanta asās paprikas
  • sula no 1 laima
  • rīvēts labi kūstošs siers
  • 2 nelieli avokado
  • daži tomātiņi


Pagatavošana:

  1. Virtuves kombainā vai blenderī liec pupiņas, fetu, koriandru, 1/2 laima sulu un Latplanta garšvielas. Sablendē pavisam nedaudz, lai paliek arī tekstūra.
  2. Pannā sakarsē nedaudz eļļas un liek tortillu. Pusi tortillas apsmērē ar pupiņu — fetas pildījumu, pārkaisa ar rīvēto sieru un tortillu pārloka pāri.
  3. Cep, līdz zeltaini apbrūnējis no abām pusēm.
  4. Kesadiljas pārgriež uz pusēm un pasniedz ar saspaidītu avokado, atlikušo laima sulu, tomātiņiem un svaigām koriandra lapiņām.
  5. Ja vēlies, beigās pārkaisiLatplanta melnos piparus!