Krāsaini siera kūkas gabaliņi kā labs pārsteigums mīļajiem svētkos.
Deserts
Viegli
40 min un 2 h ledusskapī
8
Sastāvdaļas
Saldētas avenes |
250g |
Saldētas mellenes |
125g |
Saldētas kazenes |
125g |
Cukurs |
65g |
Ūdens |
1 ēd.k. |
Sāls |
|
Krēmsiers |
450g |
Saldais krējums |
420g |
Latplata želatīns |
2 tējk. |
Vaniļas pupiņu pasta |
1 tējk. |
Selga cepumi |
400g |
Izkausēts sviests |
150g |
Pagatavošana
1.Katliņā liek avenes, mellenes, kazenes, cukuru (65g) ūdeni un sāli, vāra, līdz ogas mīkstas
2.Pārlej ogas blenderī, sablenderē viendabīgā masā
3.Lej atpakaļ katliņā un reducē līdz nedaudz sabiezē, atdzesē
4.Liek cepumus blenderī, sasmalcina
5.Bļodā sajauc cepumus, cukuru (130g) sviestu un sāli, klāj ar cepampapīru izklātā 20 x 20 cm kūkas veidnē
6.Bļodiņā sajauc 120 g saldā krējuma ar želatinu, ļauj uzbriest, izkausē mikroviļņu krāsnī
7.Saputo 300 g saldo krējumu ar cukuru (2 ēd.k.) pievieno krēmsieru, vaniļas pastu un sāli, saputo
8.Pievieno želatina masu un sajauc
9.Lej masu pāri cepumiem, liek pa virsu mērci, ar kociņu veido rakstu, atdzesē vismaz 2 h