0.00

OGU SIERA KŪKAS GABALIŅI

Krāsaini siera kūkas gabaliņi kā labs pārsteigums mīļajiem svētkos.

Deserts
Viegli
40 min un 2 h ledusskapī
8

Sastāvdaļas

Saldētas avenes 250g
Saldētas mellenes 125g
Saldētas kazenes 125g
Cukurs 65g
Ūdens 1 ēd.k.
Sāls
Krēmsiers 450g
Saldais krējums 420g
Latplata želatīns 2 tējk.
Vaniļas pupiņu pasta 1 tējk.
Selga cepumi 400g
Izkausēts sviests 150g

Pagatavošana

1.Katliņā liek avenes, mellenes, kazenes, cukuru (65g) ūdeni un sāli, vāra, līdz ogas mīkstas
2.Pārlej ogas blenderī, sablenderē viendabīgā masā
3.Lej atpakaļ katliņā un reducē līdz nedaudz sabiezē, atdzesē
4.Liek cepumus blenderī, sasmalcina
5.Bļodā sajauc cepumus, cukuru (130g) sviestu un sāli, klāj ar cepampapīru izklātā 20 x 20 cm kūkas veidnē
6.Bļodiņā sajauc 120 g saldā krējuma ar želatinu, ļauj uzbriest, izkausē mikroviļņu krāsnī
7.Saputo 300 g saldo krējumu ar cukuru (2 ēd.k.) pievieno krēmsieru, vaniļas pastu un sāli, saputo
8.Pievieno želatina masu un sajauc
9.Lej masu pāri cepumiem, liek pa virsu mērci, ar kociņu veido rakstu, atdzesē vismaz 2 h
10.Sagriež un pasniedz!