Meža ogu sezonā ļoti viegls un ātri pagatavojams brīvdienu deserts, kurš atgādinās bērnības garšu.
Receptes autore: Laila Smeile
Sastāvdaļas
Biskvītam: |
|
Olas |
5 gab. |
Cukurs |
5 ēd.k. |
Kviešu milti |
5 ēd.k. |
Pildījumam: |
|
Spilva meža ogu ievārījums |
1 burciņa (380 g) |
Biezpiens |
200 g |
Saldais krējums |
200 g |
Latplanta vanilīna cukurs |
2 tējk. |
Meža ogas |
1 sauja |
Pagatavošana
1.Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru, iemaisa miltus. Maisījumā iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus. Mīklu lej ar cepampapīru izklātā veidnē un cep 15 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu. Kad biskvīts gatavs no veidnes izgāž biskvītu uz papīra vai dvielīša. Noņem papīru, viegli sarullē un atstāj atdzist
2.Saldo krējumu saputo ar biezpienu un vaniļas cukuru. Atdzesētu biskvītu atrullē, pārsiež ar ievārījumu, pārklāj ar biezpiena krēmu, uzber meža ogas un biskvītu cieši sarullē. Noliek vēsumā uz stundu
3.Ruleti rotā ar meža ogām!