1.89

KŪKA “BALTAIS VAINAGS”

Garda un svinīga kūka Taviem īpašiem mirkļiem!
Recepte: Ievas Virtuve

Deserts
Vidēji
50 min un 2 h ledusskapī
15

Sastāvdaļas

Selga Klasika cepumi ar šokolādes garšu 3 – 4 iepakojumi
Krēmsiers 800 g
Mīksts sviests 100 g
Pūdercukurs 100 g
Latplanta vanilīna cukurs 1 ēd. k.
Miziņa 1 apelsīna
Lielākas un mazākas apaļas konfektes, lazdu rieksti, cukura pērlītes, dzērvenes, brūklenes, sīki zaļumi dekorēšanai

Pagatavošana

1.Istabas temperatūrā paturētu krēmsieru saputo ar mīkstu sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Iemaisa norīvētu apelsīna miziņu
2.Veidnē (ar noņemamu malu 22 cm diametrā) paralēli malai liek vertikāli cepumus cieši citu pie cita, katru pārsmērējot ar pagatavoto krēmu
3.Liek otru, tad trešo, ceturto, piekto, sesto cepumu kārtu, katru pārsmērējot ar krēmu.Cepumus pēc vajadzības uzmanīgi pārdala, jo apļi kļūst arvien mazāki – ar mazāku cepumu daudzumu
4.Kad visi cepumi ar krēmu salikti un izveidojies vainags, to liek uz pāris stundām ledusskapī
5.Tad noņem apmali, cepumu vainagu no virspuses, ārpuses un iekšpuses pārklāj ar atlikušo krēmu un atkal liek uz vairākām stundām aukstumā. Ieteicams uz visu nakti
6.Uzmanīgi ar platu nazi vainagu atdala no pamatnes, pārceļ uz paliktņa un izgrezno ar konfekšu bumbiņām, riekstiem, brūklenēm, dzērvenēm, spožām cukura pērlītēm vai ko citu pēc patikas!