Vienkāršs, veselīgs un ātri pagatavojams deserts. Vislabāk sagriežams un baudāms ir tikko izņemts no saldētavas.
Receptes autore: Zane Jansone
Deserts
Viegli
10-15 minūtes + 1 h saldētavā
4-6
Sastāvdaļas
Rīsu galetes (bez piedevām) |
10 gab. |
Banāni |
2 gab. |
Latplanta kanēlis |
½ tējk. |
Sviests |
1 tējk. |
Dažādu sēklu maisījums |
2 ēd.k. |
Zemesriekstu sviests (vai citu riekstu sviests) |
3 ēd.k. |
Laima Lukss šokolāde |
100 g |
Piens |
4 – 5 ēd.k. |
Pagatavošana
1.Traukā sadrupina rīsu galetes. Nomizotus banānus sagriež ripiņās un cep uz pannas sviestā kopā ar kanēli, līdz banāni mīksti
2.. Sadrupinātajām galetēm pievieno ceptos banānus, sēklas un zemesriekstu sviestu. Samaisa. Liek veidnē (maizes vai tartes pannā), kas izklāta ar cepampapīru un ar karoti piespiež
3.Šokolādi sadala gabaliņos, liek metāla bļodiņā un karstā ūdens peldē kopā ar pienu izkausē. Pēc vajadzības pievieno vēl pienu, ja šokolādes glazūra sanāk pārāk bieza. Ja desertu kārojas saldāku, glazūrai pievieno 1-2 tējk. brūnā cukura.
4.Šokolādi vienmērīgi pārlej desertam un izlīdzina. Liek saldētavā sastingt vismaz uz 1 stundu!