Garda vakariņu maltīte, kad gribas ko īpašāku vai uzkoda, ko servēt brīvdienu ballītē. Kraukšķīgie kartupeļi ar pikanto laša pastēti kopā sader vienkārši lieliski.
Receptes autore: Zane Jansone
Pamatēdiens
Viegli
45 minūtes
4-6
Sastāvdaļas
Nelieli vai mazi kartupeļi |
1 kg |
Abba laša pastēte |
1 - 2 gab. |
Svaigas vai kaltētas Latplanta dilles |
1 buntīte |
Laša ikri |
pēc izvēles |
Olīveļļa |
2 ēd.k. |
Latplanta drupinātie ķiploki |
1 tējk. |
Sāls |
šķipsniņa |
Latplanta drupināti pipari |
1/2 tējk. |
Dažādas Latplanta garšvielas pārkaisīšanai |
|
Pagatavošana
1.Sālsūdenī uzvāra kartupeļus ar visu mizu, līdz tie gandrīz gatavi, taču vēl neizjūk iedurot ar dakšu. Nokāš ūdeni un ļauj mazliet atdzist
2.Cepampannu izsmērē ar eļļu (nelieto cepampapīru, tā kartupeļi izcepsies kraukšķīgāki), kārto kartupeļus atstatus vienu no otra un ar kartupeļu stampu vai glāzi saspiež kartupeļus apmēram 1 cm biezumā. Pārslaka eļļu, pārber ķiplokus, šķipsniņu sāli un svaigi maltus piparus
3.Cep līdz 200C uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 15-20 minūtes, līdz kartupeļi kļuvuši zeltaini un kraukšķīgi. Katram kartupelim uzspiež laša pastēti. Dekorē ar ikriem, svaigām dillēm un garšvielām pēc izvēles!