0.00

ĶIRŠU UN ŠOKOLĀDES BEZĒ KŪCIŅAS AR MANDELĒM

Ķirši un šokolāde ir lieliski draugi, tāpēc savienojot tos kopā ar bezē un riekstiem, iegūst perfektu garšas kombināciju. Kūciņas ir paredzētas izteiktiem salduma mīļiem.

Receptes autore: Laila Smeile

Deserts
Vidēji
1 h
8

Sastāvdaļas

Bezē:
Lieli olu baltumi 3 gab.
Pūdercukurs 250 g
Laima sula 1 ēd.k.
Sasmalcinātas mandeles dažādos lielumos 8 tējk.
Krēmam:
Laima tumšā šokolāde ar mandelēm un ķiršiem 90 g
Saldais krējums 90 g
Maskarpones krēms 300 g
Pildījumam:
Ķirši bez kauliņiem (vai ķiršu mērce) 1 ēd.k.

Pagatavošana

1.Bezē: Cepeškrāsni sakarsē lidz 100°C Cepamo papīru izklāj cepampannā. Lielā bļodā puto olas baltumu vidēji lielā ātrumā. Puto kamēr parādās burbulīši un pamazām pievieno pūdercukuru. Kad viss pūdercukurs pievienots ieslēdz mikserim ātrāko režīmu. Puto līdz olbaltums kļūst stingrs un spīdīgs. Gatavo olbaltumu sapilda konditorejas maisiņā un izspiež nelielus gredzenus. Var arī ar karoti izkārtot apļos. Katru kūciņu apber ar vienu tējkaroti sasmalcinātu mandeļu. Cep cepeškrāsnī 60 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē
2.Atdzesētajām kūciņām vidū saliek ķiršus vai ķiršu mērci. Gatavo šokolādes krēmu var likt konditorejas maisiņā un dekorēt. Var izmantot arī karoti un dekorēt kūciņas!