0.00

KARAMEĻU – BANĀNU KŪKA

Receptes autore: Māra Ziemele, Ēdamskaisti

Deserts
Viegli
30 min un 2 h ledusskapī
10

Sastāvdaļas

Pamatnei:
Bezcukura cepumi (vai savi iecienītākie) 170 g
Riekstu sviests 2 ēd.k.
Piens 2 ēd.k.
Virskārtai:
Krēmsiers 400 g
Banāni 2 gab.
Citrusaugļu sula 2 tējk.
Spilva karameļu mērce
Sauja grauzdēti zemesrieksti
Latplanta želatīns 2 ēd.k.
Dekors - karamelizēts popkorns, karameļu mērce, zemesrieksti, vai cepumu drupačas

Pagatavošana

1.Želatīnu aplej ar ūdeni un liek maliņā uzbriest
2.Kūkas vieni izklāj ar cepampapīru (arī maliņas)
3.Sasmalcina cepumus, sajauc ar riekstu sviestu un pienu, līdz iegūst viendabīgu, veidojamu masu. Izlīdzina to kūkas veidnē, un novieto ledusskapī atpūsties
4.Bļodā sablenderē krēmsieru ar banāniem, pievieno vaniļu, karameļu mērci un rūpīgi izmaisa
5. Izkausē želatīnu (mikroviļņu krāsnī tas aizņem 15-20sekundes), mazliet pagaida, līdz tas atdziest un ieputo kūkas masā
6.1/3 masas lej uz kūkas pamatnes, tad to pārkaisa ar zemesriekstiem un mazliet karameļu mērci un lej atlikušo masu. Augšiņu rotā vēlreiz ar karameļu mērci
7.Kūku novieto ledusskapī uz vairākām stundām. Gatavo kūku dekorē un pasniedz. Lai labi garšo!