Receptes autore: Māra Ziemele, Ēdamskaisti
Deserts
Viegli
30 min un 2 h ledusskapī
10
Sastāvdaļas
Pamatnei: |
|
Bezcukura cepumi (vai savi iecienītākie) |
170 g |
Riekstu sviests |
2 ēd.k. |
Piens |
2 ēd.k. |
Virskārtai: |
|
Krēmsiers |
400 g |
Banāni |
2 gab. |
Citrusaugļu sula |
2 tējk. |
Spilva karameļu mērce |
|
Sauja grauzdēti zemesrieksti |
|
Latplanta želatīns |
2 ēd.k. |
Dekors - karamelizēts popkorns, karameļu mērce, zemesrieksti, vai cepumu drupačas |
|
Pagatavošana
1.Želatīnu aplej ar ūdeni un liek maliņā uzbriest
2.Kūkas vieni izklāj ar cepampapīru (arī maliņas)
3.Sasmalcina cepumus, sajauc ar riekstu sviestu un pienu, līdz iegūst viendabīgu, veidojamu masu. Izlīdzina to kūkas veidnē, un novieto ledusskapī atpūsties
4.Bļodā sablenderē krēmsieru ar banāniem, pievieno vaniļu, karameļu mērci un rūpīgi izmaisa
5. Izkausē želatīnu (mikroviļņu krāsnī tas aizņem 15-20sekundes), mazliet pagaida, līdz tas atdziest un ieputo kūkas masā
6.1/3 masas lej uz kūkas pamatnes, tad to pārkaisa ar zemesriekstiem un mazliet karameļu mērci un lej atlikušo masu. Augšiņu rotā vēlreiz ar karameļu mērci
7.Kūku novieto ledusskapī uz vairākām stundām. Gatavo kūku dekorē un pasniedz. Lai labi garšo!