Našķoties Zane uzskata, ka īsts siera burgers ir ne tas, kura visas sastāvdaļas vienkārši papildina siera šķēle, bet gan kur siers ir galvenajā lomā un šis, lūk, tāds absolūti ir.
Uzkodas
Viegli
50 min un 2 h ledusskapī
3
Sastāvdaļas
Mocarellas siers bez šķidruma (vai Krievijas/Holandes) |
400 g |
Kviešu milti |
40 g |
Olas |
3 gab. |
Sāls |
šķipsniņa |
Eļļa |
|
Rīvmaize |
150 g |
Latplanta drupināti ķiploki |
1 tējk. |
Latplanta kaltēts oregano |
1/2 tējk. |
Latplanta pētersīļi |
1 +1/2 tējk. |
Latplanta drupināti melnie pipari |
1/4 tējk. |
Sarkanie sīpoli |
4 gab. |
Cukurs |
1/2 tējk. |
Spilva majonēze |
100 g |
Sriračas mērce |
1 tējk. |
Burgermaizītes |
3 gab. |
Sviests burgermaizes apziešanai |
|
Pagatavošana
1.Sāk ar siera pagatavošanas daļu – to sagriež 1 cm biezās ripiņās, katru apviļā miltos, tad liek ar sāli sakultās olās, tad apviļā rīvmaizē, kas sajaukta ar sāli, ķiplokiem, pētersīļiem, oregano un pipariem, tad atkal tās liek olā, tad atpakaļ rīvmaizē
2.Sieru liek saldētavā un atdzesē 2 stundas
3.Pagatavo karamelizētus sīpolus – pannā sakarsētā eļļā ber ripiņās sagrieztus sī Ik pa brīdim apmaisot, sīpolus karsē uz vidēji zemas uguns 20 min, tad pievieno sāli un cukuru un gatavošanu turpina vēl 10 min
4.Siera šķēles apsmērē ar eļļu, liek līdz 200°C sakarsētā aerogrilā un gatavo 10 min
5.Maizītes apziež ar sviestu un apbrūnina sakarsētā pannā
6.Sakārto burgerus – maizīti apziež ar majonēzi, kas sajaukta ar sriračas mērci, virs tās liek salātlapas, tad tomātu šķēles, gurķus, sīpolus, 2 siera šķēles un maizīti, kas apziesta ar majonēzes maisījumu!