0.00

ĪPAŠĀ SIĻĶE KAŽOKĀ

Brīdī, kad sakārojas kaut kas kreptīgs un tradicionāls, siļķe kažokā būs lieliska izvēle, lai arī tās pagatavošana ir laikietilpīga. Piedāvājam saglabāt šo klasisko recepti!

Salāti
Viegli
30 minūtes un uz nakti ledusskapī
10

Sastāvdaļas

Mazsālīta siļķe (var arī sālītas, pēc paša ieskatiem) 400 g
Sīpoli 2 gab.
Ar mizu novārīti kartupeļi 8 gab.
Spilva marinētas bietes (sarīvētas) 1 burciņa
Cieti vārītas olas 6 gab.
Ar mizu novārīti burkāni 5 gab.
Spilva Provansas majonēze 1 paciņa
Skābais krējums 150 ml
Sāls šķipsniņa

Pagatavošana

1.Siļķu fileju sagriež smalkos gabaliņos
2.Kartupeļus un burkānus nomizo, olas noloba. Visu sagriež kubiņos vai sarīvē, katru savā traukā. Sīpolus nomizo un smalki sakapā. Rīvētajām bietēm notecina šķidrumu
3.Sajauc mērcei krējumu ar majonēzi, pēc garšas pievieno sāli un piparus
4.Ņem trauku, kurā kārto salātus. Sāk ar kartupeļiem, pa virsu bagātīgi klāj mērci. Pēc tam kārtās liekami burkāni, mērce, siļķe, sīpoli un vēlreiz mērce, bietes, mērce un visam pa virsu – rīvēta ola
5.Ļauj vismaz stundu garšām savilkties, bet vislabāk garšos tad, ja salāti nostāvēs nakti!