Vēl nepārspēta garšu kombinācija – pasta ar tomātu mērci un gaļas bumbiņām. Tad nu aicinām šo Itālijas garšu maltīti pagatavot jau šodien!
Pamatēdiens
Viegli
50 minūtes
3
Sastāvdaļas
Spilva tomātu mērce |
1/2 burciņa |
Liellopu maltā gaļa |
300g |
Spageti |
250g |
Sīpols |
1 gab. |
Ķiploka daiviņa vai Latplanta drupināti ķiploki |
1 gab. |
Milti |
3 ēd.k. |
Sāls, cukurs, svaigi malti melnie pipari |
|
Svaigs rozmarīns |
1 zariņš |
Olīveļļa cepšanai |
|
Rīvēts cietā tipa siers pasniegšanai |
50g |
Pagatavošana
1.Sagatavo gaļas bumbiņām gaļas masu. Bļodā liek malto gaļu, pievieno smalki sakapātu ķiploku, sīpolu, sāli, svaigi maltus melnos piparus un 1 tējkaroti cukura. Visu samaisa viendabīgā masā. No masas veido kastaņu lieluma bumbiņas. Katru bumbiņu apviļā miltos
2.Pannā uzkarsē eļļu un tajā no visām pusēm apcep gaļas bumbiņas. Noņem no pannas un pannu nomazgā
3.Pannā lej tomātu mērci, pievieno 100 ml ūdens, pievieno smalki sakapātu rozmarīnu un noregulē garšu ar sāli, cukuru un pipariem
4.Kad mērce uzkarsusi, tajā liek bumbiņas, vāku virsū un visu pasautē 10 minūtes
5.Tikmēr novāra spageti pēc instrukcijas uz iepakojuma un sarīvē sieru, ja tas nav jau sarīvēts
6.Pasniedz spageti, pārlietu ar gaļas bumbiņu mērci un pārkaisītu ar sieru!