1.89

GAĻAS BUMBIŅAS TOMĀTU MĒRCE

Vēl nepārspēta garšu kombinācija – pasta ar tomātu mērci un gaļas bumbiņām. Tad nu aicinām šo Itālijas garšu maltīti pagatavot jau šodien!

Pamatēdiens
Viegli
50 minūtes
3

Sastāvdaļas

Spilva tomātu mērce 1/2 burciņa
Liellopu maltā gaļa 300g
Spageti 250g
Sīpols 1 gab.
Ķiploka daiviņa vai Latplanta drupināti ķiploki 1 gab.
Milti 3 ēd.k.
Sāls, cukurs, svaigi malti melnie pipari
Svaigs rozmarīns 1 zariņš
Olīveļļa cepšanai
Rīvēts cietā tipa siers pasniegšanai 50g

Pagatavošana

1.Sagatavo gaļas bumbiņām gaļas masu. Bļodā liek malto gaļu, pievieno smalki sakapātu ķiploku, sīpolu, sāli, svaigi maltus melnos piparus un 1 tējkaroti cukura. Visu samaisa viendabīgā masā. No masas veido kastaņu lieluma bumbiņas. Katru bumbiņu apviļā miltos
2.Pannā uzkarsē eļļu un tajā no visām pusēm apcep gaļas bumbiņas. Noņem no pannas un pannu nomazgā
3.Pannā lej tomātu mērci, pievieno 100 ml ūdens, pievieno smalki sakapātu rozmarīnu un noregulē garšu ar sāli, cukuru un pipariem
4.Kad mērce uzkarsusi, tajā liek bumbiņas, vāku virsū un visu pasautē 10 minūtes
5.Tikmēr novāra spageti pēc instrukcijas uz iepakojuma un sarīvē sieru, ja tas nav jau sarīvēts
6.Pasniedz spageti, pārlietu ar gaļas bumbiņu mērci un pārkaisītu ar sieru!