Sātīgs un aromātisks ķīniešu ēdiens pus stundas laikā. Veltīt laiku pašu gatavotām gaļas bumbiņām, kam pievienots mazliet ingvers un mazliet citrona miziņa, ir tā vērts.
Receptes autore: Zane Jansone
Pamatēdiens
Vidēji
30 minūtes
4
Sastāvdaļas
Malta cūkgaļa |
300 g |
Malta liellopu gaļa |
200 g |
Ķiploks vai drupināti ķiploki |
2 daiviņas |
Mazs sīpols |
1 gab. |
Spilva Ķīnas saldskābā mērce |
1 burciņa |
Svaiga ingvera sakne |
1 cm |
Rīvēta citrona miziņa |
1/2 tējk. |
Olas |
3 gab. |
Rīvmaize |
1/3 glāze |
Piens |
1/2 glāze |
Jūras sāls |
1 tējk. |
Latplanta malti pipari |
1/3 tējk. |
Basmati rīsi |
2 paciņas |
Sviests |
3 ēd.k. |
Eļļa |
1 ēd.k. |
Lociņi pārkaisīšanai |
|
Pagatavošana
1.Uzvāra rīsus, kā norādīts uz iepakojuma. Lielā bļodā ber rīvmaizi, pievieno 1 olu, pienu, sasmalcinātu ķiploku, smalki sarīvētu ingveru un citrona miziņu. Samaisa un atstāj uz 10 minūtēm
2.Pievieno smalki sakapātu sīpolu, malto gaļu, sāli un piparus. Kārtīgi samaisa. Veido mazas bumbiņas un cep uz pannas izkausētā sviestā un eļļā, ik pa laikam apmaisot, līdz vienmērīgi brūnas
3.Samazina karstumu un pievieno 1 burciņu Spilva Ķīnas saldskābo mērci. Uzkarsē
4.Citā pannā izkausē 2 ēd.k. sviestu un apcep rīsus, līdz tie kļūst kraukšķīgi, apmēram 3-4 minūtes. Tad uzsit 2 olas un maisot cep vēl apmēram 1-2 minūtes
5.Sķīvjos liek rīsus, pārlej mērci un pārkaisa ar sakapātiem lociņiem!