Rudzu cepumi kurus pārklāj rieksti, žāvēti augļi un glazēti šokolādē, būs īsts enerģijas lādiņš rudens nogurumam.
Receptes autore: Laila Smeile
Deserts
Viegli
30 minūtes
6
Sastāvdaļas
Selga rudzu maizes cepumi |
12 gab. |
Riekstu un žāvētu augļu maisījums |
12 ēd.k. |
Glazūrai: |
|
Laima tumšā šokolāde |
200 g |
Saldais krējums |
100 g |
Pagatavošana
1.Izkausē 100g šokolādes ūdens peldē. Izliek uz koka dēlīša 12 cepumus. Uz katra cepuma uzliek divas tējkarotes šokolādes un izlīdzina, pa virsu šokolādei kārto riekstu un žāvētu augļu maisījumu. Liek ledusskapī sacietēt.
2.Gatavo glazūru. Uzsilda saldo krējumu un izšķīdina tajā šokolādi. Atdzesē līdz masa ir istabas temperatūrā, bet vēljoprojām tekoša. Cepumus izliek uz restītēm, apakšā paliek trauku un lej šokolādi pāri cepumiem. Cepumus uz stundu liek atpakaļ ledusskapī, līdz šokolāde pa virsu ir sacietējusi. Lai labi garšo!