Atsvaidzinoša siera kūkas recepte.
Receptes autore: Laila Smeile
Deserts
Viegli
35 min un uz nakti ledusskapī
5
Sastāvdaļas
Auksts (no ledusskapja) saldais krējums |
400 ml |
Auksts (no ledusskapja) iebiezināts piens |
100 ml |
Selga cepumi ar dzērveņu garšu (dažus cepumus no smalki sadrupina un atstāj dekorēšanai) |
1 iepakojums |
Dzērvenes |
50 g |
Laima tumšā šokolāde glazūrai |
|
Pagatavošana
1.Aukstu saldo krējumu sakuļ līdz vieglam putukrējumam, tad pievieno aukstu iebiezināto pienu un kuļ vēl kādu brīdi. Masai jābūt biezai kā krējuma konsistencei. Kad masa ir gatava, saldèjuma pamatmasai pievieno dažādos gabaliņos salauztus cepumus un dzērvenes, visu kopā samaisa!
2.1. Saldējums kastē: Izkausè ūdens peldē 100 g tumšo šokolādi. Sadrupina cepumus dekorēšanai. Saldējuma masu lej plastmasa traukā, izlīdzina, uzliek vāku un liek saldētavā. Pēc pusstundas izņem arā no saldētavas ,pārlej ar izkausētu šokolādi, pàrber ar drupinātiiem cepumiem, uzliek vāku un liek uz nakti saldētavā!
3.2. Saldējums formiņās: Saldējuma masu salej silikona formiņās, ieliek saldējuma kociņus un uz nakti liek saldētavā. Nākamā rītā . Izkausē ūdens peldē 300 g tumšo šokolādi. Kad šokolāde atdzisusi,izņem no silikona formiņàm sasalušos saldējumus.Pa vienam saldējumam iemērc šokolādē tà, lai nosedz visu saldējumu, dekorē ar drupinātiem cepumiem, liek atpakaļ saldētavà uz vismaz sešām stundàm!