Gards un vienkārši pagatavojams deserts. Pagatavojiet to sev un ģimenei, baudot ziemas noskaņu.
Receptes autore: Laila Smeile
https://www.instagram.com/p/Coo1V89ADed/
Deserts
Viegli
30 minūtes
8
Sastāvdaļas
Selga cepumi ar dzērveņu garšu |
1 iepakojums |
Dzērveņu ievārījums |
600 g |
Maskarpone krēms |
200 g |
Saldais krējums |
300 g |
Latplanta vanilīna cukurs |
16 g |
Laima tumšā šokolāde |
100 g |
Pagatavošana
1.Sasmalcina cepumus mazākos un lielākos gabalos. Lielā bļodā ielej saldo krējumu 200g un pievieno vanilīna cukuru. Puto uz maziem apgriezieniem. Kad saldais krējums paliek biezāks pievieno maskarponi un kuļ uz lielākiem apgriezieniem līdz masa ir kļuvusi bieza
2.Katliņā lej 100g saldo krējumu, pievieno šokolādi. Uz ļoti lēnas uguns nepārtraukti maisot izkausē šokolādi kopā ar saldo krējumu
3.Kārto desertu: Katrā glāzē vai deserta trauciņos liek 2 ēdamkarotes sadrupinātus cepumus. Pa virsu cepumiem liek 3 ēdamkarotes dzērveņa ievārījuma. Ievārījumam pa virsu liek 2 ēdamkarotes maskarpones krēma un izlīdzina. Pāri maskarpones krēmam uzlej izkausētu šokolādi. Šokolādi jāsadala vienmērīgi pa visiem trauciņiem. Dekorē ar ogām
4.Var pasniegt uzreiz vai likt ledusskapī un pasniegt aukstu!