0.00

DIVKRĀSAINS KĒKSS

Šis kēkss ir īpaši gards. Tumšā šokolāde, upenes un upeņu balzāms to padara sulīgu un aromātisku.

Receptes autore: Laila Smeile

Deserts
Viegli
30 minūtes
10 - 15

Sastāvdaļas

Masai:
Brūnais cukurs 200 g
Sviests istabas temperatūrā 250 g
Kviešu milti 250 g
Olas 4 gab.
Latplanta cepamais pulveris 1 tējk.
Laima porainā šokolāde 70 % 50 g
Upeņu balzāms 50 g
Pildījumam:
Svaigas upenes 100 g
Laima porainā šokolāde 70 % 40 g
Glazūrai:
Laima šokolāde 70 % 75 g
Saldais krējums 75 g

Pagatavošana

1.Sviestu, cukuru, olas, miltus un cepamo pulveri sakuļ ar mikseri viendabīgā masā. Mīkla sanāk biezas konsistences
2.Mīklu sadala divās daļās: Katliņā uz lēnas uguns izkausē 50 g šokolādi un pievieno 50 g upeņu balzama. Ieguto masu iemaisa 1/2 mīklas, lai veidotos brūna masa
3.Ietauko cepampannu un apakšējā kārtā liek gaišo mīklas masu, uzber upenes
4.Pa vidu, taisnā līnijā mīklā iespiež 40 g šokolādes gabaliņus. Kā noslēdzošo kārtu liek šokolādes masu
5.Liek cepeškrāsnī un cep 170 grādos 45 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, cep līdz masa vairs nelīp
6.Kad kēkss atdzisis taisa glazūru. Uzsilda saldo krējumu un izšķīdina tajā šokolādi. Atdzesē līdz masa ir istabas temperatūrā, bet vēljoprojām ir tekoša, lej pāri kēksam
7.Atlikušo šokolādi var izmantot dekoriem!