SVĒTDIENU VAFELES AR SPILVA OGĀM UN MEDU

Labākais veids, kā baudīt Spilva avenes ar medu vai meža ogas ar medu, ir kopā ar aromātiskām brīvdienu vafelēm. Izmēģini šo recepti un palutini mīļos jau šajā nedēļas nogalē!

TEV BŪS NEPIECIEŠAMS:

• 2 olas
• 450 ml piena
• 100 g izkausēta sviesta
• 50 g cukura
• 250 g miltu
• 1 ēdamkarote cepamā pulvera
• šķipsniņa sāls
Spilva avenes ar medu vai meža ogas ar medu pasniegšanai
PAGATAVOŠANA:


1. Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa kopā.
2. Citā traukā sakuļ viendabīgā masā olas, sviestu un pienu.
3. Pamazām maisot, lai neveidojas kunkuļi, olu masu pievieno miltiem. Mīklai ļauj uzbriest 30 minūtes.
4. Uzkarsē vafeļu pannu, to iesmērē nedaudz ar sviestu un lej virsū mīklu tā, lai panna noklāta plānā kārtiņā. Cep kamēr zeltaini brūnas.
5. Pasniedz kopā ar jauno Spilva ievārījumu, kur ogas saldinātas ar medu.