ĶIMEŅU KĒKSS

Vai atminies bērnības bezrūpību, kad bijām lieliskākie šefpavāri pasaulē? Dienas, kad nebija bail eksperimentēt ar vistrakākajām garšu kombinācijām. Varbūt šis neparastais ķimeņu kēkss atgādinās arī Tev šo sajūtu!

Tev būs nepieciešams:

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C.
  2. Ieeļļo veidni ar sviestu un apkaisa ar miltiem.
  3. Lielā bļodā sakuļ sviestu un cukuru krēmīgā masā. Pa vienai maisījumam pievieno olas, katru reizi visu kārtīgi saputojot.
  4. Ķimenes un citas garšvielas, kā arī cepamo pulveri sajauc ar miltiem un pakāpeniski ieber mīklā. Pievieno brendiju vai rumu un pēc tam pienu.
  5. Mīklu liek veidnē un izlīdzina, lai vienmērīga. Apkaisa kēksa augšdaļu ar brūno cukuru.
  6. Cep 40 – 50 minūtes. Pirms pasniegšanas ļaut atdzist.