BIEZPIENA UN CEPUMU KŪKA: Ievas Virtuve

Tev vajadzēs:

Pagatavošana:

  1. Želatīnu pārlej ar 70 ml ananasu sulas, noliek uzbriest.
  2. Biezpienu sablendē ar krējumu, iebiezināto pienu, lai pazūd biezpiena graudainums, iemaisa vaniļas cukuru.
  3. Viegli ieeļļotas 18 cm veidnes dibenu un malas izklāj ar ananasu pusītēm (konservēto ananasu vietā var ņemt aprikožu, persiku u. c. konservus).
  4. Brīvo vidiņu var aizpildīt ar aprikožu pusītēm.
  5. 10–11 cepumus salauž palielos gabalos.
  6. Izmērcēto želatīnu sildot izšķīdina un iemaisa biezpiena masā.
  7. Negaidot, kad masa sastings, iecilā salauztos cepumus un tūlīt liek veidnē, raugoties, lai tiek aizpildītas visas spraugas.
  8. Salauž arī pārpalikušos cepumus un piespiežot ar tiem pārklāj balto masu.
  9. Veidni uz dažām stundām vai uz nakti liek aukstumā un sastindzina, tad ar nazi apvelk gar apmali un, nedaudz pakratot, izgāž kūku uz pamatnes.
  10. Grezno ar avenēm un piparmētru lapiņām.