0.00

CITRONU BIEZPIENA KŪKA

Kūkas atsvaidzinošā citronu garša ar marmelādes gabaliņiem lieliski papildina biezpiena skābeno garšu. Garšas un krāsas ziņā kūka ļoti piestāv pavasarim.
Kūka paredzēta tiem kuriem patīk nesaldas un svaigas kūkas.

Formas diametrs 18-20 cm
Receptes autore: Laila Smeile

Deserts
Viegli
1 h
10

Sastāvdaļas

Pamatnei:
Selgas cepumi klasiskie vai ar citronu garšu 1 iepakojums
Izkausēts sviests 50 g
Masai:
Biezpiens 600 g
Olas 3 gab.
Kukurūzas vai kartupeļu ciete 4 ēd.k.
Laima marmelādes konfektes "Gundega" 200 g
Rīvēta miziņa un sula no viena citrona
Virsmai:
Citrona sula 250 g
Latplanta želatīns 10 g
Citrons sagriezts ripās 1 gab.

Pagatavošana

1.Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 grādiem. Kūkas formā ieklāj cepamo papīru
2.Cepumus sasmalcina smalkos gabalos, iejauc sviestu un rūpīgi samaisa. Cepumu masu ieber kūkas formā, izlīdzina un liek cepties 10 minūtes. Kad izcepās, atdzesē, neizņemot no veidnes. Sagriež marmelādi gabaliņos
3.Biezpiena masai pievieno olas, cieti, citronu sulu/miziņu rīvētu un marmelādes gabaliņus. Visu kopā vienmērīgi samaisa un klāj uz cepumu pamatnes . Kūku liek cepties cepeškrāsnī uz 50 minūtēm
4.Virsma: Neizņemot no formas, uz kūkas virsmas saliek citrona ripiņas vai uz pusēm sagrieztas šķēles. Tikmēr želatīnu aplej ar citrona sulu , samaisa un atstāj uzbriest uz 15 minūtēm. Pēc 15 minūtēm ūdens peldē izkausē želatīnu un pārlej pāri izkārtotajiem citroniem. Atstāj ledusskapī uz divām stundām.
5.Pēc divām stundām noņem veidnes malu, ar nazi vai lāpstiņu atdala kūku no veidnes pamatnes, noņem cepampapīru no cepumu apakšas un liek uz šķīvja!
6.Ja nevēlas kūkai taisīt virsiņu ar citroniem, tad kūku var pasniegt ar svaigiem augļiem!