0.00

CEPUMU UN ĀBOLU KŪCIŅAS AR MARCIPĀNU

Cepumu un ābolu kūciņas ar marcipānu būs tavas brīvdienu kafijas pauzes īpašā zvaigzne. Kraukšķīga cepumu garoziņa un aromātisks, mutē kūstošs, sulīgu ābolu pildījums radīs patiesi baudpilnu garšu ceļojumu, kurā vēlēsies doties atkal un atkal.
Receptes autore: Ievas Virtuve

Deserts
Viegli
1 h un 30 min saldētavā
8

Sastāvdaļas

Selga cepumi 1 iepakojums
Marcipāns 100g
Brendijs 1 ēd.k.
Liels ābols 1 gab.
Iebiezināts piens ar cukuru 1 ēd.k.
Citrona sula 1 tējk.
Maza ola 1⁄2 gab.
Latplanta kanēlis 1⁄2 tējk.
Latplanta vanilīna cukurs 1⁄2 tējkar.

Pagatavošana

1.150 g cepumu saberž miltos, pievieno saplucinātu marcipānu, brendiju, olu un visu samīca viendabīgā, gludā masā
2.Ja šķiet pārāk drupena, pievieno vēl nedaudz brendija vai ūdens
3.Masu liek uz virsmas, kas pārkaisīta ar saberztiem cepumiem, un izrullē taisnstūrī 4–5 mm biezumā
4.Gatavo pildījumu. Āboliem izgriež serdes, nomizo, sagriež mazos gabaliņos
5.Liek klāt saberztus pārējos cepumus, iebiezināto pienu, citrona sulu, vanilīna cukuru un kanēli, labi sajauc
6.Vienmērīgi pārklāj izrullēto plāksni ar pildījumu, taisnstūra garākajās malās atstājot 1 cm brīvu maliņu
7.Uzmanīgi, sākot no vienas garās malas, satin ruletē, uz 30 minūtēm liek saldētavā nedaudz sastingt
8.Sagriež 1 cm biezās ripās, liek pannā uz cepampapīra, cep 200 grādos 30–35 minūtes
9.Izceptas var pārkaisīt ar pūdercukuru!