Vienkārša un ārkārtīgi garda recepte, lai palutinātu sevi un mīļos arī ikdienā! Izmēģini.
Receptes autore: Lindas Virtuve
Deserts
Viegli
45 min un ledusskapī uz nakti
15
Sastāvdaļas
Selga Klasika cepumi |
4 iepakojumi |
Vārīts kondensēts piens ar cukuru (ja masa ir pārāk cieta, to uz zemas uguns uzsilda mazā katliņā, nepārtraukti maisot) |
600 g |
Sālīti un apcepti zemesrieksti, rupji sakapāti |
60 g |
Zemesriekstu sviests |
160 g |
Sviests istabas temperatūrā |
200 g |
Piens |
1 l |
Olu dzeltenumi |
2 gab. |
Milti |
40 g |
Kartupeļu milti vai kukurūzas ciete |
30 g |
Cukurs |
130 g |
Laima šokolādes Lukss |
70 g |
Eļļa |
1 ēd. k. |
Pagatavošana
1.Sāk ar krēma pagatavošanu, bļodiņā ielejot vienu glāzi piena, kam pievieno olu dzeltenumus, abu veidu miltus, cukuru un kārtīgi samaisa
2.Vidēja izmēra katliņā ielej atlikušo pienu un uzvāra. Maisot pielej bļodiņas saturu, turpina maisīt, līdz katliņa saturs atkal ir uzvārījies. Samazina uguni un pavāra, kamēr masa sabiezē. Līdzko tas noticis, uguni nogriež un krēmu pilnībā atdzesē
3.Saputo sviestu (vismaz 2 minūtes), tam pakāpeniski pievieno krēma masu, pa vidu katrai porcijai turpinot putot (tas nekas, ja krēms šajā stadijā izskatās nedaudz “kunkuļains”). Ieputo zemesriekstu sviestu un pēc tam arī pusi no kondensētā piena. Masai jābūt viendabīgai un izteikti krēmīgai
4.Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, tai pievienot karoti eļļas, lai masa ir vijīgāka, un noliek malā
5.Lielā, vēlams kantainā traukā apakšā liek cepumu kārtu. Cepumiem pa virsu klāj krēmu, izlīdzina līdz trauka malām. Atkārto, līdz trauks ir gandrīz pilns (augšējai jābūt cepumu kārtai). Tai pa virsu klāj atlikušo iebiezināto pienu, izlīdzina
6.Kūku pārkaisa ar zemesriekstiem un pārlej ar šokolādi. Liek aukstumā uz nakti. Pasniedz atdzesētu!