Siera kūka ir visu kūku karaliene, un, pievienojot saldumu karalieni – šokolādi, rodas debešķīgs deserts. Bagātīga šokolādes biskvīta pamatne, maigs krēmsiera pildījums un pāri visam izteiksmīga šokolādes glazūra. Tīrākā bauda!
Kūkas formas diametrs 18-24 cm
Receptes autore: Laila Smeile
Deserts
Viegli
1 h un 3 h ledusskapī
16
Sastāvdaļas
Laima tumšā šokolāde |
250 g |
Sviests |
100 g |
Cukurs |
270 g |
Olas |
4 gab. |
Milti |
3 ēd.k. |
Krēmsiers |
550 g |
Kartupeļu ciete |
2 ēd.k. |
Saldais krējums |
100 g |
Pagatavošana
1.Gatavo pamatni: Šokolādi (100 g), sviestu (100 g) un cukuru (120 g) ūdens peldē visu kopā izkausē. Kad masa atdzisusi iemaisa 2 olas un 3 ed.k. miltus. Visu kopā ar mikseri samiksē. Šokolādes mīklu lej ietaukotā kūkas formā
2.Gatavo siera masu : Svaigā siera krēmu, 2 olas, kartupeļu cieti, cukuru (150 g) un kausētu šokolādi (50 g) ar mikseri kārtīgi samiksē, lai veidojas viendabīga masa. Gatavo siera masu pārlej pāri šokolādes masai. Kūku cep 40 minūtes 180 grādos. Ļauj kūkai atdzist. Kūka mazliet saplaks
3.Gatavo glazūru : Salauž gabaliņos 100 g šokolādi un ieliek bļodā. Uzkarsē karstu saldo krējumu un pārlej pār šokolādi. Ļauj šokolādei izkust. Tad ar karoti vienmērigi visu kopā samaisa. Šokolādes glazūru lej virsū siera masai un vienmērīgi izlīdzina. Kūku liek ledusskapī uz vismaz trijām stundām
4.Kad kūka ir atdzisusi, tai noņem formu un dekorē ar svaigām ogām vai augļiem!