0.00

BRŪKLEŅU KĒKSI AR PIPARKŪKU KRĒMU

Piparkūku aromāts un brūkleņu saldenskābā garša padara šos kēksiņus par kulinārijas dārgumu ziemas sezonā.

Receptes autore: Laila Smeile

Deserts
Viegli
45 minūtes
12

Sastāvdaļas

Mīklai:
Augu eļļa 60 g
Cukurs 150 g
Milti 125 g
Paniņas vai piens 150 g
Ola 1 gab.
Dzeramā soda 5 g
Krēmam:
Pūdercukurs 100 g
Krēmsiers 280 g
Sviests istabas temperatūrā 80 g
Piparkūku garšvielas 1 ēd.k.
Pildījumam: Spilva brūkleņu ievārījums

Pagatavošana

1.Sakarsē krāsni līdz 180C Sagatavo kapkeiku pannu, ieklāj tajā papīra formiņas
2.Bļodā sajauc mīklai paredzētās sastāvdaļas. Mīklu liek formiņās. Katrā formiņā trīs ēdamkarotes bez kaudzes
3.Cep 20-22 minūtes, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti. Gatavus keksiņus atdzesē
4.Tikmēr saputo krēmam visas paredzētās sastāvdaļas. Atdzesētajiem keksiņiem ar tējkaroti izņem vidiņus un pilda tos ar brūkleņu ievārījumu
5.Gatavo, saputoto krēmu pilda konditorejas maisiņā un spiež uz kēksiņiem
6.Dekorē ar svaigām brūklenēm un piparkūkām!