Piparkūku aromāts un brūkleņu saldenskābā garša padara šos kēksiņus par kulinārijas dārgumu ziemas sezonā.
Receptes autore: Laila Smeile
Deserts
Viegli
45 minūtes
12
Sastāvdaļas
Mīklai: |
|
Augu eļļa |
60 g |
Cukurs |
150 g |
Milti |
125 g |
Paniņas vai piens |
150 g |
Ola |
1 gab. |
Dzeramā soda |
5 g |
Krēmam: |
|
Pūdercukurs |
100 g |
Krēmsiers |
280 g |
Sviests istabas temperatūrā |
80 g |
Piparkūku garšvielas |
1 ēd.k. |
Pildījumam: |
Spilva brūkleņu ievārījums |
Pagatavošana
1.Sakarsē krāsni līdz 180C Sagatavo kapkeiku pannu, ieklāj tajā papīra formiņas
2.Bļodā sajauc mīklai paredzētās sastāvdaļas. Mīklu liek formiņās. Katrā formiņā trīs ēdamkarotes bez kaudzes
3.Cep 20-22 minūtes, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti. Gatavus keksiņus atdzesē
4.Tikmēr saputo krēmam visas paredzētās sastāvdaļas. Atdzesētajiem keksiņiem ar tējkaroti izņem vidiņus un pilda tos ar brūkleņu ievārījumu
5.Gatavo, saputoto krēmu pilda konditorejas maisiņā un spiež uz kēksiņiem
6.Dekorē ar svaigām brūklenēm un piparkūkām!