Garda un sātīga brokastpusdienu recepte, izmantojot tik iecienīto, klasisko Spilva tomātu mērci.
Pamatēdiens
Viegli
55 minūtes
4
Sastāvdaļas
Spilva tomātu mērces |
1/2 burciņas |
Sīpols |
1 gab. |
Ķiploku daiviņas vai Latplanta drupināti ķiploki |
2 gab. |
Tomāti |
2 gab. |
Pētersīļi |
sauja |
Sāls, cukurs, svaigi melnie pipari |
|
Svaigs timiāns |
2 zariņi |
Olas |
4-5 gab. |
Olīveļļa cepšanai |
|
Pagatavošana
1.Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sakapā, pētersīļus tāpat.
2.Tomātus noblanšē (aplej ar karstu ūdeni un novelk mizu) un sagriež mazos kubiņos.
3.Pannā uzkarsē olīveļļu un tajā apcep vispirms sīpolu.
4. Kad sīpols zeltains, pievieno pētersīļus, ķiploku, tomātus un tomātu mērci, un visu pasautē vēl ~ 10 minūtes. Nedaudz pētersīļus atstāj dekorēšanai.
5.Noregulē garšu ar sāli un noteikti - cukuru. Ja mērce šķiet ļoti bieza, pievieno nedaudz ūdens.
6.Kad mērce nedaudz samazinājusies apjomā, ar karoti izveido nelielas iedobītes – ligzdiņas un katrā iesit pa olai.
7.Pannai uzliek vāku un pacep vēl max 5 minūtes. 8. Pasniedz siltu ar svaigu maizīti un vēl nedaudz zaļumiem!