Atsvaidzinoša un eksotiska biezpiena kūka, kuras pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns. Tev atliek vien izvēlēties, kurš eksotiskais auglis būs šīs kūkas galvenā zvaigzne, un ļauties mākslinieciskajam gatavošanas un baudīšanas procesam.
Receptes autore: Ievas Virtuve
Deserts
Viegli
35 min un 2 h ledusskapī
10
Sastāvdaļas
Selga cepumi |
1 iepakojums |
Biezpiens |
400g |
Skābs krējums |
400g |
Iebiezināts piens ar cukuru |
100g |
Latplanta želatīns |
10g |
Latplanda vanilīna cukurs |
2 tējk. |
Ananasu šķēlītes sulā |
1 bundža |
Avenes un piparmētru lapiņas dekorēšanai |
|
Pagatavošana
1.Želatīnu pārlej ar 70 ml ananasu sulas, noliek uzbriest
2.Biezpienu sablendē ar krējumu, iebiezināto pienu, lai pazūd biezpiena graudainums, iemaisa vaniļas cukuru
3.Viegli ieeļļotas 18 cm veidnes dibenu un malas izklāj ar ananasu pusītēm (konservēto ananasu vietā var ņemt aprikožu, persiku u. c. konservus)
4.Brīvo vidiņu var aizpildīt ar aprikožu pusītēm
5.10–11 cepumus salauž palielos gabalos
6.Izmērcēto želatīnu sildot izšķīdina un iemaisa biezpiena masā
7.Negaidot, kad masa sastings, iecilā salauztos cepumus un tūlīt liek veidnē, raugoties, lai tiek aizpildītas visas spraugas
8.Salauž arī pārpalikušos cepumus un piespiežot ar tiem pārklāj balto masu
9.Veidni uz dažām stundām vai uz nakti liek aukstumā un sastindzina, tad ar nazi apvelk gar apmali un, nedaudz pakratot, izgāž kūku uz pamatnes
10.Grezno ar avenēm un piparmētru lapiņām!