0.00

BIEZPIENA UN ĀBOLU SACEPUMS

Cepoties biezpiena sacepumam, mājā ieplūdīs silta kanēļa un salda vaniļas smarža.
Atcerēsieties dzestros rudens rītus un bērnības garšu.

Receptes autore: Laila Smeile

Deserts
Viegli
1 h
10

Sastāvdaļas

Pamatnei:
Cukurs 100 g
Biezpiens 500 g
Spilva ābolu biezenis ar saldo krējumu 100 g
Olas 2 gab.
Kartupeļu ciete 3,5 ēd.k.
Latplanta cepamais pulveris 1 tējk.
Latplanta vanilīna cukurs 16 g
Virskārtai:
Āboli 3-4 gab.
Spilva ābolu biezenis ar saldo krējumu 100 g
Latplanta kanēlis 2 tējk.

Pagatavošana

1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Lielā bļodā saliek un ar mikseri sakuļ visas sacepumam paredzētās sastāvdaļas. Ielej biezpiena masu cepamformā un pa virsu uzlej ābolu biezeni un izlīdzina
2.Ābolus sagriež šķēlītēs un saliek pa virsu biezenim. Pārber ar kanēli. Liek cepeškrāsnī cepties 40-50 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti. Biezpiena sacepumu vieglāk būs sagriezt atdzesētu
3.Biezpiena sacepumu pasniedz ar ķīseli vai vaniļas un putukrējuma mērci!