Svaigi un sulīgi salāti. Marinētās bietes un feta siers dod salātiem pikantumu, apelsīni un salātlapas svaigumu.
Receptes autore: Zane Jansone
Salāti
Viegli
10 minūtes
2
Sastāvdaļas
Spilva klasiskās marinētās bietes |
1/2 burciņa |
Feta siers |
100 g |
Apelsīns |
1 gab. |
Dažādas salātlapas |
2 saujas |
Valrieksti |
1 sauja |
Mērcei: |
|
Spilva angļu sinepes |
1 tējk. |
Baltvīna etiķis |
2 ēd.k. |
Citrona sula |
1/2 |
Šķidrs medus |
2 tējk. |
Latplanta malti melnie pipari |
1/2 tējk. |
Eļļa |
3 ēd.k. |
Pagatavošana
1.Pagatavo mērci. Sinepes sajauc ar etiķi, citrona sulu un medu, pievieno piparus un maisot lēnām lej klāt eļļu. Viegli sakuļ
2.Apelsīnam nogriež abus galus, tad ar asu nazi nogriež mizu, atstājot tikai mīkstumu. Izgriež apelsīna daiviņas. Divos traukos kārto pa saujai sasmalcinātas salātlapas, marinētās bietes, apelsīna daiviņas, sadrupinātu feta sieru un valriekstus. Pārlej sagatavoto mērci
3.Servē ar svaigas maizes šķēlēm!